Bilecik Yenipazar Ziraat Odası

Tarihçe

Yenipazar Odamız 1990 yılında Kurucu Başkan Mehmet Yılmaz tarafından için Türkiye Ziraat Odaları Birliğinin izniyle kuruldu. Mehmet Yılmaz 2001 yılına kadar başkanlık görevini sürdürdü. 1997 yılında Ali Ünal yönetim kurulu üyeliğine seçildi. 1999 yılında yönetim kurulu başkan yardımcılığına getirildi. 2001 yılında yönetim kurulu başkanı olarak seçildi. Halen görevine devam etmektedir.2006 yılında Türkiye Ziraat Odaları Genel Başkanı Sayın Ş. Şemsi Bayraktar’ın açılışını yaptığı hizmet binamız 3 katlı olup çiftçimizin kendi mülküdür. Zemin kat çiftçi girdileri satış mağazası, 1. Kat başkan ve personel katı, 2. Kat toplantı ve seminer katıdır. .Odamız konum olarak  bağlı bulunduğu ilin doğusunda; Eskişehir’in Sancakaya ilçesi ve Bolu’nun Göynük ilçesi ;Batısında  Gölpazarı ilçesi;Güneyinde  Söğüt ve İnhisar ilçeleri; kuzeyindeyse  Sakarya’nın Taraklı ilçeleriyle çevrilidir. Odaya kayıtlı 1400 üye olup aktif 850-900 kişidir. 2012 yılında Türkiye Ziraat Odaları Birliğinin odamıza gönderdiği genelgeyle sınır ilçe olan İnhisar İlçesinin çalışma alanımıza bağlamış olup, 2013 yılının ocak ayından itibaren İnhisar İlçemizde hizmet vermekteyiz. İnhisar şubemizde 1 memur ve 1 tarım danışmanı görev yapmaktadır. İnhisar şubesine kayıtlı 980  üye olup aktif 450-500 kişidir. İnhisar şubemiz Orta Sakarya vadisinde bulunan 170 rakımlı ilçede örtü altı sera ve nar üretimi başta olmak üzere seralarda domates, salatalık, marul, maydonoz, tere, patlıcan, biber, taze soğan, roka, ıspanak üretilmektedir.İşlenebilir arazi varlığı 25 bin dekardır.