Bilecik Yenipazar Ziraat Odası

ZOBİS
Bilecik Yenipazar Ziraat Odası > Haberler > Dünya Çiftçiler Günü

Dünya Çiftçiler Günü

Dünya Çiftçiler Günü münasebetiyle Atatürk Anıtına çelenk sunularak saygı duruşunda bulunulmuştur.

Daha sonra Yenipazar Esnafı, Ziraat Bankası, Tarım Kredi Kooperatifi, Pancar Ekicileri Kooperatifi, Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin sponsorluğunu üstlendiği güzel buzağı yarışması düzenlendi. Etkinliğimize İlçe Kaymakamımız, Belediye Başkanımız, Bilecik İl Genel Meclisi üyelerimiz, Tarım İl Müdürlüğü Hayvancılık Şube Müdürü ve çiftçilerimiz katıldılar.

Jürinin değerlendirmesi sonucu dereceye giren buzağılara çeşitili hediyeler (süt sağım mak., kırkayak, küçük altın, yem, biberon, yalama taşı) verildi. Sonraki yıllarda ilçemizde yetiştirilen ürün çeşitleri içinde böyle yarışmalar düzenlenerek çiftçilerimizin odayla daha çok kaynaşması ve çiftçilerimizin motivasyonlarının artırılması sağlanacaktır.